marți, 28 decembrie 2010

UN AN NOU FERICIT

                    Gandeste-te la trecerea dintre ani,ca la o poarta. Poti sa treci prin aceasta poarta in noul an si sa iei cu tine numai lucrurile bune si apoi sa inchizi poarta in urma ta, astfel incat grijile si supararile sa nu te poata urma. E CUMPANA DINTRE ANI! Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere, şi în sus cu recunoştinţă! 
„Când ultimele zile cad,
Din miile de calendare,
Se-aprind steluţe-n crengi de brad,
Ca semn de mare sărbătoare,
Când toţi urează celor dragi,
Cuvinte de iubire,
La fel vă urez şi eu acum:
MULT NOROC ŞI FERICIRE!”








                                         LA MULTI ANI  TUTUROR !

luni, 27 decembrie 2010

Un dar din suflet si-un concurs castigat

  Toata lumea a fost cuminte si a primit daruri. Evident ca nici eu nu am facut exceptie,insa eu am primit ceva in plus,ceva ce nu ma asteptam:o felicitare minunata cu ingeras si" fulgi de zapada". Aceste lucruri minunate le-am primit de la AURELIA. Daca va intrebati ce le face atat de minunate,am sa va spun ca: felicitare este facuta de Flavia,o fetita dulce in varsta de 4,chiar daca cu ajutor,dar oricum este minunat,iar stelutele de zapada au fost lucrate manual cu mult drag de mamica ei Aurelia.Acum sa-mi spuneti voi daca nu sunt un cadou minunat?! Sincera sa fiu ,am fost foarte uimita de acest cadou neasteptat si am intrebat evident:ce am facut ca sa-l merit? Raspunsul a venit prompt si citez:''Si sa nu te las fara raspuns: nu sunteti voi mereu alaturi de noi, chiar daca numai virtual, partase clipelor frumoase din viata noastra?! Sa ne bucuram inca o data impreuna la Nasterea Domnului!" Aceste cuvinte nu au facut decat sa-mi umple sufletul de bucurie,nici nu avea cum sa fie altfel. ITI MULTUMESC INCA O DATA AURELIA PENTRU MINUNATUL CADOU SI FRUMOASELE CUVINTE.
                  Dar asta nu a fost tot. Acum ceva vreme am castigat un concurs pe blogul IRINEI, iar premiul a constat intr-o carte: Educatia acasa o alegere corecta, scrisa Christopher J. Klika. M-am bucurat mult,pentru ca a sosit si cartea inainte de Craciun. Irina a fost atat de draguta,incat a atasat si o frumusete de felicitare cu urari specifice sarbatorile. MULTUMESC MULT IRINA.
                 Asadar,eu pot sa spun ca am avut motive in plus de bucurie. Craciunul acesta a fost foarte generos cu mine si nu ma refer la cadourile primite,care au fost placute dealtfel. Eu ma refer la ceva mult mai profund,ceva ce nu primesti in fiecare zi,ceva ce mi-ar place sa primesc mereu din partea oamenilor si imi place sa cred ca stiti despre ce vorbesc?!

                  Multumesc Aurelia si Irina si va doresc sarbatori minunate in continuare. 

marți, 21 decembrie 2010

Sarbatori fericite

                            Deschideti usa si lasati spiritul Craciunului sa va intre in casa! Deschideti inimile si lasati Bucuria si Implinirea sa va intre in suflet! Deschideti larg bratele si imbratisarea voastra calda, vorba buna si gandul curat sa fie cel mai de pret cadou pentru cei dragi! Fie ca Iubirea, Intelepciunea, Increderea si Generozitatea sa va calauzeasca pasii in noul an!  Fie ca Magia Sarbatorilor de iarna, cu zvon de cantece si clopotei, sa aduca fericire, sanatate si bunastare in caminele voastre.

                 Multumesc tuturor persoanelor care " calca" pragul acestui blog si sunt alaturi de mine si doresc tuturor:
                                                                  CRACIUN  FERICIT!

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Dulce de leche (lapte condensat)

Print Friendly and PDF
              Ingrediente:
-- 2 l lapte (de preferat de la tarani);
-- 500 gr. zahar;
-- 1 lingurita bicarbonat de sodiu ;
-- zahar vanilat sau esenta .
            Se incalzeste laptele,apoi se adauga zaharul si bicarbonatul.Se fierbe la foc mic in jur de 4 ore,iar treptat isi schimba culoarea si consistenta.Se amesteca din cand in cand sa nu se afume.La sfarsit se adauga zaharul vanilat . Atunci cand se raceste,se mai ingroasa.Culoarea cremei este data de bicarbonat,iar eu am pus 2 lingurite.
            Mie imi place foarte mult sa-l folosesc atunci cand prepar salamul de biscuiti,ii da un gust deosebit .De fapt,aceasta este crema de  la biscuitii alfajores,care sunt foarte fragezi si gustosi.
           Sursa a fost net-ul,dar  atunci cand am scris reteta nu stiam ca voi avea nevoie si de sursa.
                                                            Spor la treaba!

luni, 13 decembrie 2010

Sapun cu miere

                   Acest sapun este facut prin metoda la cald,dupa o reteta a Yasminei ,insa acum ceva vreme,deoarece asta este tot ce mi-a mai ramas.
                  INGREDIENTE:uleiuri saponificate de cocos, floarea soarelui, ceara, miere muuuulta, uleiuri de ingrijire:jojoba,shea,strugure, apa distilata, NaOH  si aroma uleioasa de miere.
                 Mierea regenereaza pielea, o hidrateaza,  dandu-i elasticitate,  o tonifica ,are efecte antibacteriene si este un extraordinar remediu pentru pielea afectata de acnee ,ori zgarieturi, refacand tesutul ,avand rol astringent si vitaminizant,  catifeland  pielea.
                 Uleiul de jojoba are aproape aceleasi proprietati ca sebumul creat de pielea noastra  in mod natural.El este unul din cele mai eficiente uleiuri datorita puterii de absortie .Acest ulei este foarte indicat persoanelor cu piele sensibila , un  bun remediu impotriva ridurilor, are  proprietati antibacteriene si este folosit cu succes  in producerea diferitelor produse de par.
                 Sapunul este bun pentru orice tip de ten si in special pentru bebelusi.
                                                                 SPOR LA TREABA!

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Turta dulce

Print Friendly and PDF
                  Ai nevoie de:
-- 4 oua;
-- 250 gr. zahar;
-- 2 linguri miere;
-- 250 gr. margarina Rama;
-- 400 gr. faina;
-- 1 plic praf de copt;
--1 lingura rasa de scortisoara macinata;
-- 25 gr. ciocolata data pe razatoare(eu am pus 40);
-- 1 fiola esenta de rom;
-- 1 plic zahar vanilat;
-- 100 gr. stafide si 100  gr. nuci optional(eu nu am pus).
              Mod de preparare:
Se freaca spuma zaharul cu margarina inmuiata la temperatura camerei si scortisoara.Se adauga treptat ouale batute cu un praf de sare,mierea,zaharul vanilat, esenta de rom, ciocolata rasa si stafidele (optionale) si praful de copt pus in putin lapte(pentru a nu se simti gustul),dupa care se adauga si faina cernuta.Omogenizam compozitia si se toarna intr-o tava 25*35 tapetata cu hartie sau ce aveti.Nucile tocate se pot pune pe toata suprafata turtei.Se da tava la cuptor pentru 40 de minute.Cand este gata,se lasa la racit dupa care se taie bucati.
       O mica atentionare :aluatul o sa fie mai gros,nu curge si trebuie intins,deci nu va speriati.
       Timpul de preparare este cam de 50 de minute,cu copt cu tot.
       Avand in vedere ca vor veni zile lungi pentru pregatirile de sarbatori,cred ca este o reteta rapida si gustoasa care se poate servi la cafea,ceai,lapte ,ori putem sa daruim colindatorilor.
      Karina se pare ca si-a facut un obicei de a degusta,motiv pentru care a mancat si putina mancare.Mea culpa.
     Reteta este luata tot dintr-o carticica Practic si provine de la d-na Emilia Nedelciu din Bucuresti.
                                                                         Pofta buna!

marți, 7 decembrie 2010

M-am inscris la concurs

                     Dragii mei,m-am inscris la concurs pentru Karina,iar premiile consta in jucarii de la D-TOYS.Nu sunt eu prea norocoasa si baftoasa,dar macar incerc.Concursul este gazduit de BB la boord , iar cine doreste sa participe v-a trebui sa(preiau de la sursa):
1. Participantii care au un blog / site trebuie sa puna link catre BB la Bord in blogroll-ul lor sau la o sectiune de link-uri utile.
2. Sa recomande la cat mai multi prieteni concursul pentru a cumula un numar mai mare de puncte in random number generator. Fiecare prieten recomandat reprezinta o sansa in plus spre premiul D-Toys. Recomandarile pot fi atat pe cale orala cat si printr-un scurt post pe blog sau in retelele social media (ex. Facebook, Twitter, etc.). Prietenii recomandati trebuie sa scrie intr-un comentariu la acest articol din partea cui vin si toate informatiile vor fi centralizate urmand ca pe parcursul acestor zile sa revin cu date privitoare la statusul si punctele acumulate de fiecare participant pentru a oferi o transparenta cat mai mare concursului. Toti cei care doresc premiul trebuie sa scrie nume, prenume si adresa de email dandu-si astfel acordul de a fi adaugati in baza de date a BB la Bord si D-Toys pentru a primi informatii legate de alte concursuri si campanii.

         Vreau sa specific si faptul ca poza apartine tot lui BB la bord.
          Noroc celor care mai doresc sa participe alaturi de noi la concurs.
       Cine doreste sa ne sustina,rugam sa lase un cometariu  la BB LA BORD .
Multumim anticipat tuturor. 

luni, 6 decembrie 2010

A venit mosul Nicolae

           Desi credeam ca anul acesta mosul v-a uita de mine,de fapt mi-a facut o mare surpriza si m-a luat pe neasteptate.  Mi-a pregatit 3 etichete sau bannere cum va place sa le ziceti ,din care sa-mi aleg ce-mi place.A fost cam greu,caci toate erau frumoase,dar cine stie,poate le voi folosi pe toate pana la urma,hi,hi.In concluzie,ii multumesc din nou  foarte mult Mosului  ca a fost atat de dragut si s-a gandit la mine si-l pup cu mare drag.
                      Iar acum,cireasa de pe tort :Karina bucuroasa de cadourile de la Mosul.
           Si o poza de anul trecut cand venise Mosul.

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Prajitura excelenta

Print Friendly and PDF
                    Pentru blat avem nevoie de:
-- 300 gr. zahar;
-- 2 linguri faina;
-- 8 oua;
-- 100 gr.cacao;
-- 100 ml. apa;
-- 1 varf cutit bicarbonat;
-- 1 lingurita zeama de lamaie.
                 Pentru crema:
-- 1 pachet margarina Rama sau unt;
--esenta rom;
-- facultativ 50 gr.nuci prajite.
                Pentru decor:
-- 1 plic praf de frisca;
-- 150 ml. lapte;
-- 2 lingurite nes;
-- ciocolata rasa sau orice doriti.
             Cum se procedeaza pentru blat:Fierbeti zaharul cu apa si turnati siropul fierbinte peste cacao,amestecand continuu.Se lasa un pic sa se racoreasca,apoi se adauga pe rand galbenusurile,amestecand dupa fiecare.Se pune deoparte 1/3 din compozitie,iar in cealalta parte adaugam faina,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si albusurile batute spuma separat .Tapetati o tava si turnati compozitia .Se coace aproximativ 20 de minute la foc moderat.
            Pentru crema se procedeaza astfel:Se freaca margarina spuma,apoi adaugam 1/3 din compozitia cu cacao pe care am lasat-o deoparte,esenta de rom si nucile daca folositi si amestecam pana la omogenizare,apoi intindem crema pe prajitura.
           Pentru decor se bate frisca cu laptele, iar cand este aproape gata ,adugam si nesul.Acoperim prajitura cu frisca,iar deasupra punem ciocolata rasa ori ce dorim si avem .
           O dati la rece o ora,dupa care portionati dupa dorinta.
           Aceasta reteta este luata dintr-o carticica practic si este scrisa de Georgeta Zaharescu din Bucuresti. 
          Dupa cum observati,Karina a devenit o mare degustatoare si zice ca e buna.Eu o cred pe cuvant.Dar voi?
           Pofta buna!

joi, 2 decembrie 2010

Lichior de menta

Print Friendly and PDF
                      Aceasta reteta este pentru doamne care nu alapteaza si nu sunt insarcinate,deoarece dauneaza grav sanatatii.
                    Ingrediente:
-- 100 ml. alcool;
-- 3-4 crengute de menta(se pot pune si frunze uscate);
--250 gr. zahar;
--200 ml. apa.
                 In 100 ml.alcool se pun crengutele de menta si se lasa la macerat cel putin 2 saptamani.Apoi se face siropul din zahar si apa , care se toarna peste macerat( il strecurati in prealabil).Se potriveste taria lichiorului dupa gustul fiecaruia(se pune apa daca-l doriti mai slab,ori alcool daca-l doriti mai tare).